Kievietslanden, Biddinghuizen

Bezocht: twee keer halverwege mei 2024

Om hier te komen rij je naar de golfbaan van Dorhout Mees. Vervolg de weg tot zo'n 500 meter voorbij de golfbaan. Daar kruist een slenk de weg en vind je aan beide kanten van de weg een ingang van het natuurgebied. Je kunt de auto langs de weg neerzetten. Je moet mogelijk wel over wat schrikdraad maar er staan borden die aangeven dat je hier vrij mag wandelen. 

Aan beide zijden lopen runderen. Die vormen geen enkel gevaar maar ze hebben de bodem wel erg stukgetrapt. Er zijn geen paden dus je moet je een weg banen over zeer hobbelig en soms drassig gebied, met meestal hoog gras. Gelukkig hoef je niet ver te lopen. Ik ging hier vooral heen voor de libellen en die zijn er vanaf het moment dat je de gebieden in loopt. Zo zag ik er deze parende gewone oeverlibellen en de prachtige weidebeekjuffer.

Er zijn natuurlijk ook andere insecten waaronder vlinders. Zo zag ik er het landkaartje en diverse rupsen, waaronder deze kleurrijke ringelrups.

Een locatie waar je je echt in de ongerepte natuur waant, maar wel erg slecht begaanbaar. Ben je hier ook geweest? Deel dan je ervaringen hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.